Welkom bij SamenSpraak Alkmaar!

Stichting Gilde Alkmaar SamenSpraak zet zich in om anderstaligen te ondersteunen bij het beter leren spreken van het Nederlands.

Wij ondersteunen alleen inwoners van Alkmaar.

Procedure

Vrijwilligers en anderstaligen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze site. Ze krijgen eerst een gesprek met een coördinator, die daarna gaat kijken welke personen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Beter Nederlands spreken? Ga naar de pagina over beter Nederlands leren spreken.

Taalbegeleider worden? Ga voor mee informatie naar de pagina over taalbegeleiders.

Werkwijze

Een taalbegeleider en anderstalige hebben na koppeling individueel contact. Samen regelen ze waar en wanneer ze afspreken, in principe één jaar lang elke week één uur op een vast tijdstip. In de bibliotheek of tijdens een wandeling, praten de koppels over alledaagse onderwerpen. Soms wordt hulp gevraagd en geboden bij huiswerk van school.

Coördinatoren

Gilde Alkmaar SamenSpraak wordt gecoördineerd door: Jacqueline Dusselaar, Harry de Jong, Lèneke Bustraan en Lida Leerling. De coördinatoren zijn ook vrijwilligers.

Contact

Heb je na het lezen van alle informatie belangstelling voor een taalcontact of wil je je aanmelden als taalbegeleider? Meld je aan via het formulier op deze site!

Vragen kun je stellen bij voorkeur via e-mail: SamenSpraak@gildealkmaar.nl of bel 06 19016508.

Stadswandelingen

footer-stadswandelingen

Fietstochten

footer-fietstochten

SamenSpraak

twee vrouwen bestuderen boek in de bibliotheek

Coach4you

footer-coach4you

Begin te type en druk enter om te zoeken