Taalbegeleiders

Als taalbegeleider oefen je in principe eenmaal per week, een tot twee uur, de Nederlandse taal met de anderstalige. Dit gebeurt op informele wijze, meestal in de bibliotheek of tijdens een fiets- of wandeltocht etc.

Je praat ook over elkaars achtergrond en over de Nederlandse samenleving. Echt goed Nederlands spreken en inburgeren is immers het beste te “leren” door middel van persoonlijke contacten.

Wat verwachten wij van de taalbegeleider?
Je woont in Alkmaar of wilt naar Alkmaar toe komen om begeleiding te geven. Je spreekt goed Nederlands en je vindt het leuk om een anderstalige, die al taallessen volgt of gevolgd heeft, te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal. Je bent enthousiast, geduldig en je hebt belangstelling voor andere culturen.

Wat biedt Stichting Gilde Alkmaar SamenSpraak de taalbegeleider?

  • ondersteuning van coördinatoren;
  • cursussen en bijeenkomsten;
  • materiaal om mee te werken;
  • zinvol en boeiend vrijwilligerswerk, dat relatief weinig tijd kost.

Wat maakt het werk de moeite waard?
Het leveren van een bijdrage aan de samenleving en verrijking van eigen kennis en cultuur door contacten met mensen die zich willen inzetten om hun functioneren in de Nederlandse samenleving te verbeteren.

Aanmelden
Om je aan te melden vul je onderstaand formulier in. Dan neemt de coördinator van je wijk contact met je op.

Voor meer informatie kun je, bij voorkeur via mail, contact opnemen met de coördinatoren van Stichting Gilde Alkmaar SamenSpraak.

T: 06 1901 6508
E: samenspraak@gildealkmaar.nl

Stadswandelingen

footer-stadswandelingen

Fietstochten

footer-fietstochten

SamenSpraak

footer-samenspraak

Coach4you

footer-coach4you

Begin te type en druk enter om te zoeken