De Ontzetwandeling:

beleef de geschiedenis van Alkmaars Ontzet

stadswandeling in Alkmaar
logo 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet

De Ontzetwandeling: beleef de geschiedenis van Alkmaars Ontzet

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Als u interesse heeft in de Ontzetwandeling kunt u een afspraak met ons maken. Lees meer over de Ontzetwandeling op afspraak.

Op zondag 1 oktober organiseert Gilde Alkmaar voor 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
opnieuw de Ontzetwandeling.

Onze enthousiaste stadsgidsen nemen u tijdens deze historische stadswandeling mee langs de plekken die herinneren aan het beleg en ontzet van Alkmaar.

Luister naar de verhalen over de bestuurders, burgers, geuzen en Spanjaarden die tussen 21 augustus en 8 oktober 1573 geschiedenis schreven. De wandeling begint bij het standbeeld van Maarten Pietersz van der Meij, die briefjes van het stadsbestuur aan gouverneur Diederik Sonoy in zijn polsstok verborg.

De route eindigt bij het Victoriebeeld dat werd opgericht ter gelegenheid van de 300ste herdenking van 8 oktober 1573. Onderweg staan de gidsen stil op plekken die herinneren aan wat zich 450 jaar geleden afspeelde tijdens het ontzet van Alkmaar.

Plaats en tijd

De Ontzetwandeling start zondag 1 oktober om 11.00 uur bij het standbeeld van Maarten van der Meij, naast de Grote Kerk. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Kosten en aanmelden

  • € 8,10 voor één persoon
  • € 15,73 voor twee personen
  • Voor elke volgende persoon € 8,10 extra.

Per stadsgids kunnen er 10 personen mee. Er is plek voor maximaal 125 deelnemers.

Gebruik het formulier op deze pagina om u aan te melden voor de wandeling.

Wij verzoeken u het uiteindelijke totaalbedrag over te maken op onze rekening NL 10 RABO 0149 9373 34 t.n.v. Stichting Gilde Alkmaar met als omschrijving “Ontzetwandeling 2023” en uw voor- en achternaam zoals op het formulier is ingevuld. Alleen na betaling is de boeking definitief.

Stadswandelingen

footer-stadswandelingen

Fietstochten

footer-fietstochten

SamenSpraak

twee vrouwen bestuderen boek in de bibliotheek

Coach4you

footer-coach4you

Begin te type en druk enter om te zoeken