Even voorstellen: Gerard Dekkers, nieuwe voorzitter Gilde Alkmaar

Vanaf eind december 2023 ben ik Lucas opgevolgd als voorzitter van Gilde Alkmaar. Een aantal van de vrijwilligers heb ik bij de nieuwjaarsbijeenkomst al leren kennen.

Ik heb een lange en veelzijdige loopbaan in het onderwijs gehad en deels loopt dat nog door. Ik ben gestart in het basisonderwijs en toen ik 10 jaar geleden met vervroegd pensioen ging was ik rector van het Don Bosco College in Volendam. Nu ben ik nog actief met een eigen onderwijsbedrijf, waarbij ik scholen voor voortgezet onderwijs nog ondersteun door bijvoorbeeld de organisatie of de kwaliteit van het lesgeven te onderzoeken.

Ook ben ik lange tijd voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van de ISOB, een organisatie met toen 22 basisscholen in de omgeving. Nu ben ik nog voorzitter van Probus Alkmaar en van het bestuur van een kunst en educatiecentrum De Blauwe Schuit in Hoorn.

Ik ben ingesteld op verbinding, concreetheid en daadkracht. Korte lijnen zijn aan mij besteed. Bij mij is het glas altijd half vol in plaats van half leeg.

Ik zie er naar uit om met alle leden van Gilde Alkmaar samen te werken en als het op den duur mogelijk is te leren kennen. Het lijkt mij een stichting met mooie relevante en interessante activiteiten en betrokken vrijwilligers.

Met mijn medebestuursleden Ria en Ben ga ik mijn best doen voor Gilde Alkmaar.

Tot kijk!

Gerard Dekkers

Links Gerard Dekkers, midden Lucas Zimmerman van wie hij het stokje heeft overgenomen en rechts Jan Hendriks, de voorzitter vóór Lucas.

Begin te type en druk enter om te zoeken

omslag Gilde Magazine 5, december 2023Beeld uit uitzending Groots Alkmaar