Naar de brugklas!

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er veel. In groep 8 van de basisschool was je een van de oudsten, nu ben je weer een van de jongsten. Er is geen vaste meester of juf meer die jou goed kent, de lessen zijn anders en je krijgt een heel stel nieuwe klasgenoten. Ook wordt er meer zelfstandigheid van je verwacht en vaak zit je in meerdere lokalen. Dat moet je bijhouden in een agenda of planner.


Een brugklasser geeft tips! (filmpje) >>


Een coach voor jou?

Niet elk kind vindt de overstap naar de nieuwe school gemakkelijk. ┬áMisschien ben je onzeker of heb je moeite om je aandacht bij de les te houden of vind je het lastig om je huiswerk goed te plannen.. Misschien kunnen je ouders je niet helpen bij het huiswerk of is er iets anders. Je loopt dan het risico om┬áte blijven zitten of onnodig van school te moeten… Lees meer >>

Lezen

Soms komt het voor dat kinderen een taal- en leesachterstand hebben. De beste manier om dit weg te werken is door veel te lezen. Lezen is dus heel nuttig maar ook heel leuk.
Als je niet weet wat je gaat lezen kun je bijvoorbeeld (samen met je coach?) zoeken op:

Huiswerk

Als je van school komt is het natuurlijk lekker om na een drukke dag even uit te blazen. Kopje thee of zo en na een minuut of twintig toch aan de slag! Uitstellen werkt niet!
Onder de link zitten misschien handige huiswerktips om dit (vervelende?!) klusje te klaren!

Stadswandelingen

ontzetwandeling-560x400px

Fietstochten

footer-fietstochten

SamenSpraak

twee vrouwen lezen samen in de bibliotheek

Coach4you

coach4you-560x400px

Begin te type en druk enter om te zoeken