Organisatie
  Oorsprong en doelstelling
  Jaarverslagen
  Weblinks
  Coach4you Alkmaar
  SamenSpraak Alkmaar
  Stadswandelingen
  Fietstochten
  Nieuws
  Vacatures
  Gilde Alkmaar 25 jaar

Stadswandelingen in Alkmaar

Gilde Alkmaar organiseert zowel groepswandelingen op afspraak als open wandelingen in de zomermaanden, waarvoor geen aanmelding nodig is.

De ervaren gidsen van Gilde Alkmaar vertellen met enthousiasme en trots over het leven in hun stad, over de historie van Alkmaar en zijn gebouwen en over de verschillen tussen het Alkmaar van vroeger en van nu.

De route voert de deelnemers langs de hoogtepunten van de Alkmaarse binnenstad. Deelnemers kunnen ook routewensen indienen en er zo een wandeling "op maat" van maken.

De wandelingen duren anderhalf tot twee uur en kosten  4,50 per persoon. Bij deelname van meer dan 15 personen geldt een kortingstarief van € 4,00.

Groepswandelingen op afspraak organiseren wij voor minimaal vier deelnemers.

Ook groepsrondleidingen in Duits, Engels en Frans behoren tot de mogelijkheden.

Voor het aanvragen van groepswandelingen op afspraak:
stuur een e-mail naar gildealkmaar@hetnet.nl of bel 072-515 4869 (b.g.g. 072-515 5168).

 

Behalve de groepswandelingen biedt Gilde Alkmaar jaarlijks een zomerprogramma van open wandelingen waaraan ieder die tijdig naar het startpunt bij de Molen van Piet kan meedoen. 

Het programma van open stadswandelingen is te vinden door de klikken op: wandelprogramma 2018. Nieuw in ons programma is dat er drie stadswandelingen zijn waar we bijzondere elementen in verwerkt hebben. Voor die wandelingen is wel aanmelding vooraf nodig.

 

In samenwerking met De Kraak Actief en Citytours Alkmaar biedt Gilde Alkmaar leuke arrangementen aan.

Vanaf het water is Alkmaar een fantastische stad met een rijke geschiedenis. Wij nemen u mee langs een selectie van monumenten en proberen u onderweg wat mee te geven van de intieme, historische sfeer die Alkmaar nog steeds kenmerkt. 

Wat dacht u bijvoorbeeld van ons koffie- en vaararrangement: Verzamelen bij restaurant Het IJkgebouw, Alckmariapad 2, daar genieten van koffie (1x) met gebak, van daaruit in de boot stappen en 1 uur varen met een stadsgids als verteller. Dit arrangement kan geboekt worden vanaf het voorjaar t/m de herfstvakantie.

De prijs van het arrangement is € 15,50 per persoon en de minimale groepsgrootte 15. Voor kleinere groepen en/of langer dan 1 uur varen: prijs op aanvraag. 

 

Laat u verrassen door Alkmaar, per boot of wandelend door de binnenstad. Gilde Alkmaar, De Kraak Actief en Alkmaar Citytours heten u van harte welkom.

Tijdig aanvragen is belangrijk in verband met de beschikbaarheid van de boot.

 

Alkmaar is bekend om zijn kaasmarkt en heeft een Kaasmuseum dat sinds 2014 ook veel interactieve elementen bevat. Gilde Alkmaar biedt stadswandelingen in combinatie met een door de gidsen begeleid bezoek aan het Kaasmuseum aan.

Het tarief voor dit arrangement is € 6,50 per persoon.

Dit tarief is exclusief de toegang tot het Kaasmuseum. De toegang tot het museum kost voor volwassenen € 5,00, maar is voor houders van een museumjaarkaart of AlkmaarPas gratis. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen  € 2,00; onder die leeftijd mogen zij er gratis in.

Reserveren bij gildealkmaar@hetnet.nl of 072-515 4869 (b.g.g. 072-515 5168).


Designed by Dorbeck webcreaties       powered by TotalProgress